www.gmindo.web.id/forum
Forum ini sudah tidak dipakai lagi. Silakan ke forum baru di www.gmindo.web.id/forum Very Happy

Terima kasih

How to success and become famous in the indie game world?

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

How to success and become famous in the indie game world?

Post by Arif_IndoFuture on Sat 11 Jan 2014, 20:59

Oke, hari ini saya ingin membagikan sedikit motivasi untuk Indie Game Developers yang saya temukan dari internet Very Happy Tanpa basa basi, ini dia Very Happy

Let's me(The Writter) tell you my story and how I can become success and famous with nothing when I started.


But first we will talking little about indie game development, I think you will have some question like:
- Indie game? Who are they?
- What is the different of indie game and company game?
- How I can become an indie game developement?
I will answer to you all of that question!


About my(The Writter) story:
The truth is I'm not realy success and became a famous guy (at this time). But as you can see, I have a website (it's just a small website) and my game in the release day was playing by many people and they love it, do you want to know the number of the downloaded? 200 people play my DNN Land game in the first day! It's not a big number in the USA indie game or some other big place. But in Viet Nam it's very big number.

So how you can do that?
I have a question for you, my friend. Do you think you will success? (Answer it an you can see your future in indie game)


If you say "Yes I am", cool you will succes! Why? because I see you believe yourseft.
If you say "No I don't think so", that is your problem, you not believe yourseft. You think you not success and that will come, so believe yourseft, I think you can do better than me.
After all, are you ready to become an indie game developer?




Number one: Write your dream on a paper
Let's take a small paper and write your own dream about indie game and what will you can achieve!
You can write your own but I think you can review what is in my "paper dream":
+ Learn about make game [check]
+ Make a first game [check]
+ Show it to the world [check]
+ Read what are people think about my game [check]
+ Make my own company [ not yet ]
+ Earn the first money : 1000$ [ not yet ]
+ Become the best indie game ever [ big dream right? ^^ ]




Number two: Don't do everything alone

1/Internet is the best way to get infomation about make game
When I was a beginer in make game, I making everything alone and you know I never complete everthing. I'm stuck, but I have a idea in my head in that time "Hey! Why I not ask someone?". After that I go to the internet and searching, I found many helpful thing! I found a tool make game don't need code! I found a forum about making game. I found many thing. So Why you don't go to the internet I found some useful infomation?
2/Let's find your own team
Work alone is not good very much, let's make an example, when you make a game and you need more graphics but you can't drawing or color good, how can you complete it if you work alone? (I can find it in internet ^^, yes you can but make your own team is the best way).

Semoga motivasinya membantu Very Happy Maaf Bahasa Inggris  Embarassed soalnya males men-translate-kannya  Razz Jadi kalo mau bahasa Indonesia silahkan translate sendiri  Hammer 

NP:

Untuk para Admin/momod, saya nggak tau ini cocoknya taruh di mana :XD:Jadi kalau salah kamar silahkan dipindahkan Kacau

Sumber : Dari sini
avatar
Arif_IndoFuture
GM Beginner
GM Beginner

100%
Jumlah posting : 316
Points : 279
Join date : 12.01.13
Age : 19
Lokasi : Jogja

Lihat profil user http://www.facebook.com/IndonesianFuture

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by Kevin Blaze Coolerz on Sat 11 Jan 2014, 21:52

punya team emg bagus sih, tapi jgn terlalu berharap dgn team, kadang gak kompak,, ap lgi kalo game yg di buat itu free, di artist/composer/programmer mngkin akan lebih malas utk teamwork Very Happy (note: gk semua ny gitu sih)

tpi sebaik ny kerja sendiri dulu, belajar programming (khusus programmer Razz ), kalo udah bisa bikin game sndiri, baru coba utk nyari temen yg bisa di ajak team work Very Happy khusus ny di grafik

btw topik ny bener kok di Lounge Smile
avatar
Kevin Blaze Coolerz
Admin
Admin

100%
Jumlah posting : 3323
Points : 3795
Join date : 06.01.13
Age : 21
Lokasi : Palembang

Lihat profil user http://kevin-blaze-coolerz.blogspot.com/

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by Arif_IndoFuture on Sat 11 Jan 2014, 22:01

Yup, benar Very Happy kadang kalo kerja team itu ada yang gak kompak Very Happy tapi kalo misalnya kerja teamnya itu bareng-bareng di satu tempat itu baru seru Very Happy soalnya kita bisa sharing rame-rame dan melihat prosesnya bersama-sama Very Happy
avatar
Arif_IndoFuture
GM Beginner
GM Beginner

100%
Jumlah posting : 316
Points : 279
Join date : 12.01.13
Age : 19
Lokasi : Jogja

Lihat profil user http://www.facebook.com/IndonesianFuture

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by Kevin Blaze Coolerz on Sat 11 Jan 2014, 22:52

pengalaman jdi OSIS di skolah, kacau bnget, rapat jam 11 > ak udah nyampe di skolah jam 10.30, yg lain jam 11 baru mau berangkat dri rumah Curiga
sampai di ruang OSIS gk ada ap2, kebanyakan anggota ny mah pasif semua (ak juga pasif Razz diam doank sepanjang rapat)

ak berharap sih gk terjadi di tempat lain juga yg kyk ginian Smile smoga bisa lebih aktif dan lebih produktif Very Happy

avatar
Kevin Blaze Coolerz
Admin
Admin

100%
Jumlah posting : 3323
Points : 3795
Join date : 06.01.13
Age : 21
Lokasi : Palembang

Lihat profil user http://kevin-blaze-coolerz.blogspot.com/

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by Asuna on Sat 11 Jan 2014, 23:32

untuk game yg cukup kecilan masih sanggup dikerjakan solo Very Happy
otherwise kalo mau kerja team cukup 2 atau 3 orang aja biar gk susah diorganisir, tapi tetep butuh kekompakan & keseriusan dlm mengerjakan

untuk resource yg gk sanggup dibikin sendiri bisa request ke orang lain atau via jejaring sosial/forum, lumayan nambah credits Very Happy

anyway nice tips Smile
avatar
Asuna
Global Moderator
Global Moderator

100%
Jumlah posting : 1711
Points : 1901
Join date : 10.01.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by meliaz99 on Sun 12 Jan 2014, 06:49

Menarik. Kacau Nice share!
avatar
meliaz99
GM Beginner
GM Beginner

100%
Jumlah posting : 318
Points : 386
Join date : 11.05.13
Age : 18
Lokasi : Batam, Kepri, Indonesia

Lihat profil user http://roychanmeliaz.wordpress.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by killu4 on Sat 22 Feb 2014, 14:56

Kalau utk game yg berskala besar,memang lebih baik pake team,jd masing2 punya tugasnya,misalnya yg satu khusus utk programmingnya,satu lg yg bikin design karakter atau tampilannya,yg satu yg bikin konsep gamenya mau seperti apa..

killu4
Newbie
Newbie

100%
Jumlah posting : 5
Points : 4
Join date : 22.02.14

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by arif kurniawan on Fri 28 Feb 2014, 14:27

Kalo membuat game full original harus bisa belajar jadi sound engineer and graph artist... ane juga baru mau mulai belajar bikin game, dari yang simpel aj keknya.

arif kurniawan
Newbie
Newbie

100%
Jumlah posting : 3
Points : 2
Join date : 28.02.14

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by provizard on Thu 06 Mar 2014, 14:27

mantep nih motivasi
avatar
provizard
Newbie
Newbie

100%
Jumlah posting : 3
Points : 2
Join date : 06.03.14

Lihat profil user http://dunia-artikelku.blogspot.com/

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by wawaw on Thu 06 Mar 2014, 18:24

Gak ada nyang transletin gan... Mewek
kagak ngarti...

wawaw
Newbie
Newbie

100%
Jumlah posting : 2
Points : 2
Join date : 06.03.14

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by dhestar09 on Fri 07 Mar 2014, 04:04

Mantep nih gan, buat dijadiin motivasi Jempol1 . Btw, Indie game itu apa ya?
avatar
dhestar09
Newbie
Newbie

100%
Jumlah posting : 3
Points : 2
Join date : 06.03.14
Lokasi : Denpasar

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by Asuna on Fri 07 Mar 2014, 09:41

^
game dari India ('e' diganti 'a') 
avatar
Asuna
Global Moderator
Global Moderator

100%
Jumlah posting : 1711
Points : 1901
Join date : 10.01.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by diwan.hakim on Fri 14 Mar 2014, 22:46

mantap gan
avatar
diwan.hakim
Newbie
Newbie

100%
Jumlah posting : 4
Points : 4
Join date : 14.03.14

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: How to success and become famous in the indie game world?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik